Adoptie Ontwikkelings Projecten

waar wij uw projecten begeleiden

Adoptie Ontwikkelings Projecten is een initiatief van de Stichting Ontwikkelhulp Lesotho Malealea (Solma)
Lesotho
Lesotho is een klein koninkrijk geheel omsloten door Zuid Afrika. Er wonen ongeveer 1,8 miljoen mensen. Lesotho is een van de armste landen ter wereld.

Klimaat
Het zomerklimaat is warm en redelijk nat. Lesotho wordt soms "het blauwe lucht land" genoemd. De winters zijn vrij koel en droog. Sneeuw is bij de bewoners van dit land niet onbekend. Het laagste punt in Lesotho ligt op 1000 m boven de zeespiegel. Geen enkel land in de wereld heeft zo'n hoog laagste punt. Het hoogste punt is de berg Thabana Ntlenyana op 3482 m .

HIV/AIDS komt voor bij 20 tot 25 procent van de bevolking, waardoor vele mensen op nog jonge leeftijd overlijden aan AIDS en aan AIDS gerelateerde ziektes, zoals ook tuberculose (TB). Hun kinderen blijven dan achter met nog maar een ouder of helemaal zonder ouders.


Malealea
De Malealea vallei is een vallei met ongeveer 25 dorpen welke aan de west-zuid-west kant van centraal Lesotho ligt. Er wonen 5.000 mensen onder primitieve omstandigheden in de vallei. Wegen, schoon drinkwater en elektriciteit zijn maar zelden aanwezig. Men leeft van landbouw (maïs, sorghum, groenten) en veeteelt (koeien en schapen) voor de eigen voedselvoorziening. Hun behuizing is zeer eenvoudig. Veelal wonen hele families in een klein hutje van zandsteen met een rieten- of golfplatendak in één vertrek.


Grotere kaart weergeven